Bilgi: Veritabanımızda an itibariyle toplam 198 kategori ve 1207 kayıtlı firma bulunmaktadır.
|
Çankaya Burada ! Sizin firmanız nerede ?
  Finans
  Spor
  Turizm
Tüm Kategoriler için tıklayın
Firma : Odun Deposu Ankara 0312-3098553
 Üye Tipi
:
Bronz Paket
 Yetkili Kişi
:
ankara odun satış yerleri ve meşe odunu fiyatları
 Telefon
:
(+90) 312 309 85 53
 GSM No
:
 Fax
:
(+90)
 Adres
:
Keçiören/mamak/pursaklar/sincan/ostim/ivedik/incek
 Ülke / Şehir / İlçe
:
Türkiye / Ankara / çayyolu/incek/eryaman/gölbaşı/çankaya/
 Email
:
 Web
:
 Başlangıç Tarihi
:
28.12.2014
 Bitiş Tarihi
:
28.03.2024
  •  Firma Hakkında
  •  Resimler
  •  Harita

Odun Deposu ve Ankara da Odun Satış Yerleri 0312-3098553

  [caption id="attachment_483" align="aligncenter" width="690"]odun deposu ankara odun satış yerleri ankara[/caption] Şömine Nasıl Yakılmalı? Şöminede Kullanılacak ODUN Nasıl olmalı? Şöminede yakılmaması gerekenler Şömineyle ilgili Diğer Önemli uyarılar Şömine Bacası Nasıl Olmalıdır? Şömine Haznesini Temizliği Nasıl Olmalıdır? Mevcut Şöminemi Yıkmadan Kapalı Hazne Yerleştirebilir miyim? Neden Kapalı Hazne Daha İyidir? Şömine Kurma Ve Çalışma Şeması nasıldır?  Şömine Nasıl Yakılmalı? Şömineyi ilk yakar iken sadece bir iki parça çıra veya gazete yaprağı ve ince tahta çıta sizin için şömineyi yakmanıza yeterli olacaktır. Şömineyi yakarken baca klapesini mutlaka açık duruma getiriniz. Şömine tutuştuktan sonra yanarken yavaşça açılarak içerisine odun atılabilir. Kapak açıldığı durumlarda baca klapesi açık konumda olmalıdır. Yakılacak Odun uzunlukları 35-50 cm arasında olmalıdır. Kapalı hazneli şöminelerde doldurma kapasitesi 10-12 cm çapında 3-4 kütük dür. Bir sonraki kütük atma işlemi mutlaka diğer kütüklerin yanmasından sonra alevin hızını kaybettiği anda atılmalıdır. çok canlı yanan bir ateşin üzerine odun koymaktan kaçınınız Kapalı hazneli şöminelerde meşe odununu tavsiye ediyoruz. Nedeni; Meşe odunu diğer odunlara oranla ısı kalorisi yüksek ve yağ miktarının düşük olması, buna bağlı olarak is yapmamasından ötürü tercih edilir. Bazı yapı marketlerinde satılan preslenmiş malzemeden şömine için üretilmiş odunlar da yakılabilir. Şömine Yakarken Uygulanacak Yöntem Aşağıda Fotoğraflı olarak Sunulmuştur. Unutmayın öncelikle Şömine baca klapesi açık olmalıdır. Şömineniz temiz olmalı. Önceki yakmadan kalan küller temizlenmiş olmalıdır.

Şömine Odunu Ankara 0312 309 85 53

Şömineyi yakabilmek için bir odunu, diğer tahta parçalarına ve odunlara destek olacak şekilde haznenin arka duvarına veya yan duvarına altında boşluk bırakacak şekilde dayayınız. Sonra bu odunu dayanak olarak kullanarak inceli kalınlı bir miktar tahta parçasını sanki bir çadır gibi sağlı sollu yerleştiriniz. Tahta parçalarının arasında bir-iki tane de çıra yerleştirebilirseniz tahtaların tutuşması daha kolay olur. Sonra, bir çırayı alt ucundan tutuşturunuz. Bunu yaparken evin içine yağlı çıra dumanı girmemesi için tutuşturma işini olabildiğince şömine bacasının dumanı çekebileceği mesafede yapınız.Tutuşturduğunuz çırayı, daha önce tahtaların arasına yerleştirdiğiniz çırayı tutuşturacak şekilde tahtaların arasına yerleştiriniz. Bir tane de diğer taraftan tutuşturursanız daha iyi. Unutmayın ince tahtalar daha kolay tutuşacağından yanar durumdaki çırayı nereye yerleştireceğiniz önemlidir. Kalın tahta parçalarının iyice tutuşmasını bekleyiniz. Sonra, yanan tahtaların üzerine sağlı sollu 2-3 odun yerleştiriniz. Bu odunlar ince, ya da bir tarafı uzunluğuna kesilmiş olmalı. Aksi halde tahta parçaları odunu tutuşturmaya yetmeyebilir. Odunların da tutuşması için biraz bekledikten sonra duruma göre bir-iki odun daha yerleştirebilirsiniz. Hazneli veya ateş tuğlalı şöminelerin ısı üretir duruma gelmesi için yaklaşık yarım saat müddetle kuvvetli yanması, ilk koyduğunuz odunların kor haline gelmesi gerekir. Şömine duvarları belli bir ısıya ulaştıktan sonra şömineyi çok harlı yakmamanız, hazne duvarlarının ısısını olabildiğince sabit tutacak şekilde yeni odunla beslemeniz kafi gelecektir. Hazneli şöminelerde, hava kanallarının ayarlanmasıyla yakma işleminin hızlandırılması veya yavaşlatılması mümkündür. Somine_11 Artık şömineniz yanıp sizi tatlı tatlı ısıtmaya başladığına göre gerisi keyfinize kalmış. Güzel bir kadeh kırmızı şarap, yanında peynir tabağı, hiç fena olmaz.

2. Şöminede Kullanılacak ODUN Nasıl olmalı?

Ürünlerimiz sadece odun yakmak için tasarlanmıştır. Kapalı hazneli şöminelerde özellikle meşe odununu tavsiye ediyoruz. Nedeni; Meşe odunu diğer odunlara oranla ısı kalorisi yüksek ve yağ miktarının düşük olması, buna bağlı olarak is yapmamasından ötürü tercih edilir. Burada dikkat edilecek husus ağacın ortalama 2 yıl beklemiş olması ve böylelikle nemini atmış olmasıdır. Unutmayınız; yaş ve kötü kalite odun daha az ısı performansı, daha çok odun sarfiyatı, daha fazla duman ve is anlamına gelir. Sadece nem oranı %20’ nin altında olan kuru ağaç kullanın (bunun anlamı, kesildikten sonra kapalı ve iyi havalandırılan bir yerde 2 yıl bekletilmiş ağaç demektir). Yeni kesilmiş ağacın verimi daha düşüktür ve daha çok katran oluşmasına neden olur, Tavsiye edilen yakıtlar, gürgen, kayın, vb. Yapı marketlerde satılan şöminede yakmak için üretilmiş ürünlerde tercih edilebilir. Sert ağaç yumuşağa göre tercih edilir: kavak, söğüt, vb. Çok şiddetli olarak yandıklarından reçineliler ise is yaptıklarından tavsiye edilmezler. Bundan başka yeni kesilmiş veya kurumamış ağaç ateşi boğarak anormal bir katran birikimine yol açar ve sonuç olarak bir şömine yangını çıkabilir. Tavsiyemiz 2 yıl sonra kullanacağınız odunu şimdiden temin etmeniz veya 2 yıl beklediğine kesin inandığınız odun satın almanızdır. Odun uzunlukları 35-50 cm arasında odun kalınlıkları 10-12 cm arasında olmalıdır.

3. Şöminede yakılmaması gerekenler

Yeni kesilmiş ağaç kullanılmamalıdır Bunların hem verimi düşüktür hemde çok katran ve is oluşmasına neden olur. Kurumamış (yaş) ağaç ateşi boğarak şöminenizden istenilen verimi almanıza engel olur. Sert mineral yakıtlar örneğin kömür, vb... Afrika kökenli ağaçlar: örneğin akaju, Tuzlu ortamda beklemiş odun ve ağaçlar kullanılmamalıdır. Şömineyi ilk yakma işleminde kesinlikle alkol, akaryakıt, mazot, yağ vb. gibi kimyasal maddeler kullanılmamalıdır. Gazete küçük kuru ince odun parçaları tercih edilmelidir. 4. Şömineyle ilgili Diğer Önemli uyarılar Şömineyi aşırı derecede ısıtmak tehlikelidir. Isınmak için Çıra, çalı, sarmaşık dalı, saman, karton yakılması kesinlikle tavsiye edilmez. Çöp atıkları, plastik ürünler, vb. yakılmamalıdır. Yanmakta olan şömineye dokunmamalı ve çocuklar uzak tutulmalıdır Yanma havası girişleri hiçbir şekilde değiştirilmemelidir. Yanma bölmesi sökülmemelidir.

5. Şömine Bacası Nasıl Olmalıdır?

Şömine bacası şöminenin en önemli unsurlarından biridir. İyi bir baca yüksekliği çapa göre değişmekle beraber minimum 5 mt yüksekliğinde olmalıdır. Şömine Bacası çatı mahyasının en yüksek noktasından 40-50 cm daha yüksekte olmalıdır. Düz çatılarda ise dış baca yüksekliği 130 cm olmalıdır Baca borularında 45 dereceden daha fazla açı olmamalıdır. Baca zorunlu olmadıkça dairesel olmalıdır. Baca yüzeyi kurum tutmayacak şekilde pürüzsüz olmalıdır. Duman gazları bacanın üst kısmına doğru çıktıkça soğumaya başlar ve yoğuşarak baca içinde sızmaya ve korozyona sebep olur Bunu önlemek için baca çevresinin ısı yalıtımı yapılmalıdır. Şöminene bacasının iyi çekmesi baca içindeki hava sıcaklığının dış ortamdaki hava sıcaklığından daha yüksek olmasına bağlıdır. Bacanın içindeki sıcaklığın mümkün olduğunca korunması gerekir. Bu nedenle baca borusunun etrafının yalıtılmış olması ısı kaybını engeller ve bacanın çok daha iyi çekmesini sağlar. Yeni yapılan bacalarda ve tadilatı mümkün olan eski bacalarda daha iyi çekişi sağlamak ve aynı zamanda da bacadaki ısının duvarlara ve diğer yapı elemanlarına zarar vermesini engellemek için Taş yünü ile sarılarak yalıtılması önerilir. Şömine baca ölçüleri

6. Şömine Haznesini Temizliği Nasıl Olmalıdır?

ŞÖMİNE HAZNESİNİN İÇ TEMİZLİĞİ: Haznenin içindeki külleri küllüğe düşürünüz. Küllüğü çekip boşaltınız. Şöminenin önüne düşen ve haznenin içinden alamadığınız külleri kesinlikle su ile temas ettirmeyiniz( mümkünse elektrik süpürgesi ile çekiniz.) ŞÖMİNE HAZNESİNİN CAM TEMİZLİĞİ: Camda oluşan isi temizlemek için deterjanlı su hazırlayıp, sert yüzeyli sünger ile köpürtünüz ve 5 dakika kadar bekletiniz. Daha sonra cam yüzeyini hafifçe ovarak silip, kurutunuz. Camın tekrar kirlenmemesi için cam ıslakken şömineyi yakmayınız. Bu şekilde yapılan temizlikle camınız zarar görmeyecektir. ŞÖMİNE HAZNESİNİN PİK TEMİZLİĞİ: Haznenin dış kısmını silerken ıslak bezin haznenin demir olan pik döküm yapısında paslanmalara neden olmasından dolayı sadece kuru bez kullanınız. Sürekli yanan haznelerin arka plakalarında zamanla oluşan beyaz ve kalıcı tortu tabakası tamamen doğal olup, bu tabakayı kaldırmak için herhangi bir işlem yapmayınız. Hazneye yanıcı ve ateşe karşı dayanıksız boyalar sürmeyiniz.

7. Mevcut Şöminemi Yıkmadan Kapalı Hazne Yerleştirebilir miyim?

Eski şöminenize kapalı hazne yerleştirmeniz çok zordur. Bunun üç sebebi vardır. 1) Kapalı haznenin çok ısı üretmesinden dolayı, şöminenin iç kısmında izolasyon ve ısının rahatça hareket edebilmesi için belli bir boşluk bulunmalıdır. Şömine yıkılmadan bu işlemler yapılamamaktadır. 2) Şömine Odunu yıkılmadan yapılan hazne baca bağlantılarının, doğru yapılamamasından kaynaklanan sızmalar meydana gelir. 3) Mevcut şömineye kapalı hazne yerleştirilebilesi için şömine ağız ölçüsü ile hazne ölçülerinin birbirine uymamaktadır.

8. Neden Kapalı Hazne Daha İyidir?

Kapalı haznede haznenin her yerini kapalı olması ısının sıkışmasını sağlar. Isının sıkışması özel üretim pik döküm haznenin ısı alış verişini kolaylaştırır. Bu şekilde aynı miktar odun yakarak, açık hazneden elde ettiğiniz ısı, toplam ısı miktarının %15 iken kapalı bir hazneden kazandığınız ısı, toplam ısının %85 idir. Isının yanı sıra geri tepme ve sızma risklerini ortadan kaldırması, kapalı haznenin tercih edilmesindeki bir diğer etkendir. Kapalı haznenin bu fazla ısıyı nasıl elde ettiğini ve geri tepmeyi nasıl engellediği aşağıda sırayla açıklanmıştır. 1) Kapalı haznenin hava girişi açık hazneye göre çok daha küçüktür. ( Kapalı hazne de hava girişi 10-15 cm2dir. ) Açık ve kapalı haznede aynı miktar odun olmasına rağmen, kapalı haznedeki odunun daha iyi yanmasının sebebi daralan hazne hava giriş kesitidir. Akışkanlarda( sıvı-gaz ) kesit alanı daraldıkça hız artar. Hazneye giren hava aniden odun ızgarasıyla karşılaşır ve odun ızgarası havayı eşit şekilde dağıtarak odunun açık haznede olanından daha hareketli yanmasını sağlar. 2) Hareketli yanan ateş açık haznedeki gibi direk baca boşluğuna açılmaz. Ateş yükselir yükselmez haznenin içinde alev kırıcı denen pik parçasına çarpar ve hızla haznenin yan pik duvarlarına dağılır. Ateşin baca boşluğuna dağılması engellendiğinden, alev kırıcıdan çok yüksek derecede ısı elde edilir. Bu engelleme valf ayarlı klapede bir daha gerçekleşir. 3) Haznenin üst kısmında ise klape vardır. Klapede açık hazneden farklı olarak valf ayarı bulunmaktadır. Haznenin valf ayarlı olması demek; klapenin haznenin iç basıncına göre kendisini ayarlıyor( kademeli olarak açılıp-kapanma ) olması demektir. Bu ayar sayesinde hazne, ısıyı zehirli gazlar ( CO = Karbon monoksit v.b.) taşıyan dumanla birlikte dışarı verilen ısıdan ( Toplam ısının yalnızca %15 verilir. ) fazlasını dışarı vermez ve şöminenin bulunduğu ortamla ısı alış verişini arttırır. 4) Kapalı haznedeki klapenin valf ayarlı olması açık şöminedeki geri tepme riskini de ortadan kaldırır. Klape, dumanın geri tepmesi sırasında kapanır ve kapalı klapeye sert bir şekilde çarpan duman, bir daha yön değiştirerek yükselme pozisyonunu alır. Bu sırada klapenin tam kapanmasına rağmen haznenin yanmasına devam etmesi için klapenin yanında yeterli miktarda açıklık bırakılmıştır. 9. Şömine Kurma Ve Çalışma Şeması nasıldır? şömine odunu fiyatları ankara ve Ankara Geneli Şömine tamir bakım fiyatları/ücreti ve Şömine servisi hizmeti verdiğimiz bölgeler: Çankaya ankara, Keçiören ankara, Dikmen ankara, Batıkent ankara, Ostim ankara, Siteler ankara, Eryaman ankara, Sincan ankara, Etimesgut ankara, Pursaklar ankara, balgat ankara, çayyolu ankara, ümitköy ankara, yenimahalle ankara, demetevler ankara, ankara akdere, mamak ankara, etlik ankara, incirli ankara, esertepe keçiören, ufuktepe ankara, bağlum ankara, hüseyingazi ankara, karapürçek ankara, yeşilbayır ankara, ayrancı ankara, atapark ankara, cebeci ankara, bahçelievler ankara, emek ankara, kırkkonaklar ankara, gaziosmanpaşa ankara, birlik mahallesi çankaya, kavaklıdere ankara, seyranbağları ankara, esta ankara, şentepe ankara, sanatoryum ankara, 100.yıl ankara, cevizlidere ankara, öveçler ankara, kızılay ankara, sıhhiye ankara, türközü ankara, natoyolu ankara, altındağ ankara, güneşevler ankara, aydınlıkevler ankara, hasköy ankara, abidinpaşa ankara, aktepe ankara, dutluk ankara, ayvalı ankara, gölbaşı ankara, incek ankara, zerdalitepe ankara, anıttepe ankara, beştepe ankara, beytepe ankara, gazi mahallesi ankara, bağlum ankara, Eryaman Ankara, Sincan Ankara, Bilkent, Beysukent, Etimesgut, Kazan, Kızılcahamam, Mamak,  

Çankaya Esnaf Rehberi

Adres: Hükmet cad. 3/15 Ulus / Ankara
Telefon: 0 312 324 25 77  -  Fax:
Email: bilgi@cankayaesnafrehberi.com